RÄKAFTON

Lördagarna 24 okt och 14 nov
Kl 18:00 - 21:00

I höst laddar vi upp med räkor tre lördagsvällar igen!
Vi serverar färska, egenrökta och grönländska räkor, räkröra, räksoppa, ostpaj, såser, ägg, flera läckra sallader, hembakat bröd, smör och ost.

Pris: 270 kr/pers.
Förbokning ONLINE


---------------------

OKTOBER-AFTER-WORK

Varje fredag i oktober. Vi har en temarätt för 165 kr och drop-in mellan 17:00 och 19:00.

ÄPPEL-AFTER-WORK 2 oktober
Då pågår fortfarande ÄPPELVECKORNA I KIVIK och därför har köket komponerat en:

Laxburgare med rostat-äpple-aioli,
äpple- och jalapeñosalsa, äpple- och fänkålsallad
som serveras med pommes frites
165 kr

Prova Skånsk Äppelcider eller en must från Kiviks Musteri därtill. Och kanske ett glas Skånskt Äppelbrännvin "typ Calvados" från Österlenbryggarna som avrundning på kvällen. Skynda dig att jobba klart och kom ner på ditt livs troligen allra första Äppel-AW. Välkommen!

---------------------


OLAS UTVALDA! ÖL & TILLBEHÖR
3 oktober kl. 18:00 - 21:00
5 sorters öl med go’a tillbehör.

Från när och fjärran - till tilltugg med influenser från Östeuropa

Här avslöjar köksmästaren #menyn till en unik lördagkväll - men ölsorterna... ja, dem får du namnen på först när du sitter bänkad i restaurangen! Några platser kvar ännu. 

---------------

 

AVSMAKNINGSMENYN TILL DE 5 ÖLSORTERNA:

 

Langos med stenbitsrom
---
Borsjtj med smetana och saltgurka
---
Räk- och rotfruktsspett med rostad vitlökssås och surkål
---
Laxschnitzel med anjovis och kapris
---
Sachertårta med vispad grädde

 

Vår egen Ola är en passionerad öl- och matkännare. Vi låter honom gå loss med en egen kväll till vilken han valt ut 5 sorters öl som serveras med riktigt trevliga tillbehör som vår köksmästare Kristian Ohlsson trollar fram, allt med riktigt spännande östeuropeiska influenser och till ölsorter som Ola utvalt från intressanta bryggerier. Så, kom upp på öltunnan nu och åk med! Det här blir en spännande kväll!

Pris 595 kr/person

Välkommen till ölets värld och en tur österut!

Förbokning ONLINE


---------------------

SKALDJURSAFTON
Lördag 10 oktober

kl 18:00 - 21:00

Två kvällar i höst bjuder vi in till skaldjursafton där vi serverar havskräftor, räkor, krabba och annat gott för en perfekt kväll för skaldjursälskare.

Pris: 695 kr/pers
FÖRBOKNING ONLINE

---------------------


ASIAN FUSION #2 - uppföljaren!

Den 17 oktober kl 18:00

En trappa upp förvandlas Buhres till Asien för en kväll och serverar ett pärlband av rätter i en uppföljare från succén 2018. Låt er förflyttas till en annan värld med Kristian Ohlsson och Peter Häll. Ett gastronomiskt äventyr för er som aldrig besökt Asien - och till en nostalgisk resa för er som redan invigda. Smaker från Japan möter det thailändska. Det perfektionistiska möter det intuitiva.

MENY 

Snacks till Välkomstdrink

---

Norsk pilgrimsmussla
med yuzudressing, rökt nerkokt grädde, toppad med stenbitsrom

---

4 smaker av Japan

Kani Soba Supaishigurin
(nudlar med krabba och kryddgrönt)

Nishin Daisu O Su
(japansk 1-2-3-sill)

Tempura Yasai Ponzu
(friterade grönsaker med ponzudressing)

Sashimi Kuro Daikon Chozo
(tunt skuren rå fisk med rättika och lagrad soya)

#

Litchisorbet

---

4 smaker av Thailand

Som dtam Thai Goong
(thaiarens dagliga maträtt, grön papayasallad med räka)

Larp Salmon
(en streetfoodklassiker – kokt, hackat kött smaksatt med chili, lime, mynta och rostat rispulver, men vi gör den med lax)

Yam Pla Meuk
(bläckfisksallad med blekselleri och koriander)

Pla Tort Sahm Rot
(friterat fisk med tamarind- och chilisås, krispig lök, ingefära och friterad helig basilka)

Detta serveras med ångat sticky rice

---

Tom Yum Pla Goong
(en het rykande fisk- och skaldjurssoppa)

---

Mango Sticky Rice
(Såklart!)



Meny 695 kr

Förbokning ONLINE


---------------------


PUMPA I LÅNGA BANOR
30-31 oktober. 3-rätters meny när Österlen Lyser.
Pris: 355 kr/pers
Förbokning ONLINE


---------------------


FREDAGS-S.O.S
Varje fredag i november. Drop-in på en klassiker!


---------------------


BUBBEL & SKALDJUR
7 november
Pris: 595 kr/pers.
Förbokning ONLINE


---------------------


FIRA FAR!
8 november.
2-rätters meny 275 kr/pers.
Förbokning ONLINE

---------------------


GÄSTSPEL MED SUSHINU
21 november.
5-rätters meny 595 kr/pers.
Förbokning ONLINE

 

 

---------------------



JULBORD från havet
Storstilat julbord präglat av havets godaste med julens smaker.

Börja med sill- och fiskbordet som dignar av goda specialiteter, fortsätt till skaldjursbordet där du finner saffrans- och fänkålskokta havskräftor, rökta räkor och blåmusslor, kokt krabba och mycket annat. Ta dig sedan vidare till det småvarma där du finner Janssons frestelse, torskköttbullar, laxprinskorvar, fisksoppa, gratinerade musslor på olika sätt, vinkokta blåmusslor, saffran- och gräddkokta blåmusslor och mycket mer. Avrunda med ost- och dessertbordet med lite sött, salt och syrligt.

Lördagar 28 nov, 5 dec, 12 dec, 19 dec kl 11:00 - 21:00

Söndagar 29 nov, 6 dec, 13 dec, 20 dec kl 11:00 - 17:00
Pris 550 kr/pers.
Förbokning ONLINE

 

 

---------------------



NYÅRSMENY FÖR AVHÄMTNING
Mer info kommer om läckerheter för take away kommer


---------------------

 Ang. våra event och Covid-19
I rådande situation är antalet platser till årets event extra begränsat. På vår hemsidas startsida står hur vi agerar för att begränsa smittspridning av Covid-19 för att hålla avstånd mm. Har ni frågor är ni varmt välkomna att höra av er.


KONTANTFRITT

Bästa gäst!
Från 1 september är vi kontantfria för din och vår säkerhet. Välkommen att betala med kort.

-----------------------

 

Följ oss på Facebook så missar du inget!
www.facebook.com/buhrespakivik

Kontakt

Buhres på Kivik AB
info@buhres.se

0414 - 702 12
Brogatan 7
277 30 Kivik
Kreera web&design