Småfatens magi - Whiskyprovning

VÄLKOMMEN TILL WHISKYPROVNING
MED MACKMYRA HOS BUHRES

Lördag 10 april 
Provning kl 16:00  |  Meny kl 18:00

”Idén till en svensk whisky föddes av åtta vänner i en fjällstuga 1998 och under en av resans middagar ställde någon frågan som startade hela Sveriges whiskyresa – Varför det inte fanns en svensk maltwhisky? Ett år senare, 1999, grundades företaget Mackmyra Svensk Whisky

Idag är det över 20 år sedan Mackmyra började utmana de traditionella whiskyreglerna och satte Sverige på den internationella whiskykartan – och man har inga planer på att sluta. Idag har Mackmyra två destillerier –  Det klimatsmarta gravitationsdestilleriet för sin whisky och pilotdestilleriet Lab Distillery för sin gin.

Markus Hammarsten, med en bakgrund som sommelier och nu Mackmyras Sydligaste representant kommer till oss för att ge er en upplevelse i Mackmyras regi. I Småfatens magi får du prova flera av deras unika små 30-litersfat och lära dig mer om hur produkten ”Mackmyra Reserve” skapades. Markus berättar även om de eleganta och de rökiga destillaten. Samt hur de små 30-litersfaten påverkar mognaden och smaken. Du får också inblick i hur du kan skapa din alldeles egna whiskyresa och upplevelse med ett eget whiskyfat hos Mackmyra.

-----------------

Unikt för provningen här hos oss är att köksmästare Kristian komponerat en riktigt intressant whiskyinspirerad meny du också kan välja att avnjuta.

3-rätters MENY

Whiskygravad lax
med mörk senap- och whiskysås samt picklad rättika

Torskrygg
med rödbetscrème, kryddglaserade gulbetor och rostat fläsk. Serveras med kalv- och whiskysky

Chokladkräm
med varma hjortron smaksatta med whisky. Serveras med vaniljglass

-----------------

Provning 425 kr  |  3-rätters whiskyinspirerad middag 395 kr
795 kr för båda delarna

Småfatens magi - Whiskyprovning
mackmyra_buhres_whisky_provning
mackmyra_buhres_whisky_provning_destilleri
Kreera web&design Logo