Konst på Buhres

Kivik och är en plats där konst, kultur och gastronomi möts på ett unikt sätt

Under året kommer flera spännande konstnärer att ställa ut på Buhres. Här informeras det om konstnärer, datum, tider och annat bra att veta!

Petrine Lorentzon
25 mars – 30 april

Född och bosatt i Köpenhamn, med en resa från oberoende modedesigner som har utvecklats till en kreativ chef inom reklamområdet. Petrine Lorentzen har studerat processen för maskininlärning, från text till bild. Petrine väcker AI till liv för att skapa fängslande, innovativ och personlig design som resonerar med konst och individer genom kraften i AI.

"I denna utställning står havets skönhet och undervattenselementens graciösa rörelser i centrum. Bevittna hur omöjliga landskap utspelar sig framför dina ögon och transporterar dig till okända territorier där fantasi smälter samman med verkligheten. Genom linsen av AI-genererad konst har jag försökt fånga essensen av dessa förtrollande världar, och sudda ut gränserna mellan vad som är påtagligt och vad som dröms. Denna utställning visar konstens och teknikens gränslösa potential, där det ofattbara blir påtagligt och det omöjliga blir tänkbart. Det är min förhoppning att dessa tolkningar uppmuntrar dig att ifrågasätta perceptionens gränser och fördjupa dig i havets oändliga underverk."

Louise Carlsson
1 maj – 14 juli

Louise Carlsson är en konstnär från Skåne som arbetar med abstrakt konst med inslag av figurativt, huvudsakligen målat i akryl. Hennes verk inspireras ofta av naturen.

”Naturen är differentierad och tillåtande – på bild med min målning ”Haväng”. Har du varit där? Det ligger ett stenkast härifrån!”

”Jag ger mina målningar så pass mycket tid att våra roller skiftar. Från att jag har berättat för mina målningar vad de är tills de berättar något nytt för mig.”

Echi Åberg
15 juli – 15 augusti

Echi Åbergs galleri hittar ni i Simrishamn - måleri på duk och papper med akryl, pasta, krita, bläck och mixed media. Hon jobbar också med trä, metall och resin i egna projekt och tillsammans med internationella konstgrupper. Hon ställer ut i sitt galleri och runt om i Europa och har många jurybedömda internationella utställningar på sitt CV.

Ulla Kristina Eriksson
16 augusti – 30 september

Ulla Kristina Eriksson är landskapsmålare och avbildar vår vackra natur. Motiven är hämtade från Österlen och då speciellt från Kivik och Hanöbukten. Tekniken är oftast olja och akryl men ibland även akvarell och akvarellkollage.