Skånske Kocken Daniel Müllern gästade oss på Buhres fisk den 26 mars 2022 med en fantastisk meny som speglar hans matfilosofi. Med ett stort hjärta för våra skånska råvaror och en kärleksfull närvaro i sin matlagning har han tagit hela matsverige med storm. 2019 valde han att lämna sin prisbelönta Restaurang Villa Strandvägen då han ville tillbringa mer tid med familjen och vila ett tag från restaurangscenen. Efter 3 års paus är han åter tillbaka på Svenska matscenen med sin krog Tumült i Ystad.
Många känner även igen honom som vinnare i kanal 5 Köksmästarna 2014 och som en profil i Kockarnas kamp 2016 och 2023. Och så klart även finalist i den prestigefulla tävlingen Årets Kock 2015, 2016 och 2019.
Under hans gästspel hos oss serverades en enastående meny som smakmässigt förenade det exklusiva från Europas lyxiga råvaror och det bästa säsongen hade att erbjuda. Det blev en magisk kväll som vi sent kommer glömma.
Meny
Snacks - Gougères, Skånsk alpost, tryffel
Årets första tomater, koriander, jalapeño
Tartar på sotad pilgrimsmussla, kålrabbi, rökt Vitabygrädde
Hummerravioli med jordärtskocka i en brynt hummerbuljong
Smörstekt hummer med smörsås och kaviar
Skånsk Majsanka direkt från röken rödbeta, vinbär, rotselleri
Glasrabarber med verbenaglass och pistage